Posted on

Sport Horgászat

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Újévet kívánok!

A lenti cikkhez egy kis kiegészítést fűznék!

Én is egy olyan horgász vagyok, aki rengeteg halat visszaenged (Bár azért eszem is a halat rendszeresen), mert fontos cél számomra, hogy egyre több és szebb hal legyen a vizeinkben.Hiszem, hogy a vadvizek, melyeken horgászom, fantasztikus halállományt, és elképesztő méreteket tudna produkálni, mégpedig hihetetlenül rövid időn belül, ha megkapná rá a lehetőséget!
Mint ilyen meggyőződésű horgász, egy pillanatig sem vitatom, hogy komoly szemlélet váltásra van szükség, melyeket csak szigorú szabályok bevezetésével lehet egyenlőre elindítani.
DE:
A jelen vita alapját szolgáló szabályzat egy buta,diszkriminatív szabályrendszer, mely csak a halrablás elősegítését szolgálja mind a halász, mind a rapsic számára.

Azt lenne fontos belátnunk, hogy a cél hogy a horgászat a Sporthorgászat felé mozduljon, azzá alakuljon át szép lassan.(vagy az se baj, ha gyorsan)
Ehhez pedig a halat kell védeni, de úgy, hogy közben nemhogy tiltjuk, hanem teret engedünk a különféle horgászmódszerek gyakorlásának.
Hadd horgásszanak minél többen, de a hazavihető halmennyiséget drasztikusan korlátozni kell.
Ez nyilván azt is jelenti, hogy a halászatot, mely csak a hal elpusztítása, elvitele révén produkál értéket, meg kell szüntetni, vagy nagyon vissza kell szorítani.

Legyen akár szigorúbb alsó mérethatár.Szerintem nagyon fontos lenne felső mérethatár bevezetése is!
Korlátozzuk az elvihető halmennyiséget akár heti, vagy havi szinten is.(persze a napi is szigorodhatna)
És a legfontosabb, hogy akit a halőr szabálysértésen ér, az olyan bírságot kapjon, hogy ne legyen kedve ezt megkockáztatni senkinek!!!
Nem kellenek buta tiltások a vitás kérdések eldöntésére,hiszen lassan minden engedélybe beleírják, hogy fénykép, videó felvétel készülhet!Akkor mitől is vitás az a kérdés?

Egyenlőre ennyi.
Hamarosan elkészül egy petíció is, melyen a támogató horgászok aláírásait gyűjtjük.Tervezzük egy olyan elektronikus formátum elkészítését is, melyen ezt az aláírást online tehetik meg azok, akikhez a papír esetleg nem jut el.
Számítunk minden jóérzésű horgász támogatására a petícióval kapcsolatban, hiszen nem a halak védelmét akarjuk gátolni, sőt, ha hagyják, akkor segíteni fogjuk a halász kft-t egy megfelelő szabályzat elkészítésében!

Üdvözlettel:
Zimány Feri