Posted on

Ismét tarol a Dragon

Ismét taroltak a Dragon körforgók!

Végre megint elérkezett a hétvége és szombat délután kimentem alpárra egyedül megnézni mennyire esznek a csukák ebben a forróságban.
Első meglepetésem az volt, hogy nem csak a levegő a forró, hanem a víz is éget, ha belenyúlok. Kb. 30-31 fok közötti. Ennek függvényében nem csodálkozom, hogy döglik a hal.

Becsónakáztam a sziget oldalába, lehorgonyoztam és felakasztottam a zsinór végére a kedvenc Dragon pörgőmet. Meg akartam számolni, hogy hányadik dobásra jön az első halam, de a tízediknél abba hagytam, mert meguntam, hogy nincs még egy rávágásom sem. Félóra elteltével aztán megtört a csend és megfogtam az első csukámat (51cm).

Visszaengedtem és arrébb álltam egy 50m-rel. Megint eltelt félóra mire tudtam akasztani még egyet (55cm). Ezután ismét arrébb toltam a ladikot és beálltam a szemközti oldalba és megint eltelt félóra mire tudtam fogni egy halacskát (52cm). Gondoltam magamban, hogy olyan ez mikor pontyra horgászunk, bedobjuk a kosarat és egyszer csak megtalálja az állat az etetésünket. Lehet abban volt a hiba, hogy nem raktam fel a kapásjelzőt. 🙂Ekkor eszembe jutott, hogy még a májusi Rapala versenyen kisebb csalit (3-as méret) használtunk és arra jöttek a nagyok. Felraktam és a második dobásra megakasztottam egy 57cm-et. A nap eddigi legnagyobbja. Csak működik az elmélet.

Dobálgattam tovább és egyszer csak egy puha koppintást éreztem, aztán egy nagy elnehezedést és erőteljes rángatást. Kifárasztottam és a csónaktól úgy 2 méterrel feljött a felszínre megpillantottuk egymást és ekkor rázott két nagyot a fejével és kipattant a szájából a pörgőm. Olyan 70-75cm vastag hátú csuka pajtás volt.


Elúszott

Még egy órát tudtam folytatni a horgászatot mivel jött a vihar és nem akartam úszva kitolni a csónakot a kikötőbe, ha feltámad az 50-es szél. De ez az óra kárpótolt, mert még akasztottam 4-et plusz egy elment. Így összesen 3,5 óra alatt 8 csukát bírtam csónakba emelni.

További eredményes botgörbülést minden egyes sporttársnak.
Gábris Kornél
ABSF-Ho-Hó Klub Csuka Csapat