Posted on

F&H Verseny sorozat

F&H verseny beszámoló: 3 nap 6 verseny

Bugaszeg 2012.04.01.

Véget ért a nagy sikerű F&H televízió és a Savagear 6 fordulós verseny sorozata. 39 csapat nevezett az április elsején Bugaszegen (Balatonboglár) kezdődő párbajra. Jó kis csukás pálya mivel elég sok van benne, plusz a versenyek előtt mindig tesznek hozzá még vagy 200 db-ot.
Ez meg is látszott már az edzés napon is mivel sikeresen csónakba emeltem 3 db 55-60cm körüli csukát. Hogy mi volt az igazi jól működő csali azt nem lehet megmondani, mivel az elsőt könnyű kanállal fogtam a másik kettőt meg különböző színű körforgóval.
Idénre a szervezők azt találták ki, hogy nem 6 helyszínen rendezik meg a versenyeket, hanem egy napon két forduló lesz lebonyolítva.


Az edzés napi első csuka. 52cm


Ez meg egy 56cm-s

Végre eljött a verseny napja. Cudar idő várt a mezőnyre (60km/h szél), de ezt már megszoktuk ennél a verseny sorozatnál, hiába van előző nap 40 fokos kánikula a versenyen max. 20-25 és hozzá erős szél meg eső. Itt most csak szerencsére a szél volt gyors. A csónakunk csak úgy tudott egy helyben maradni, hogy leengedtünk egy 4kg vasmacskát és egy 10kg-os betonkockát.
Úgy terveztük, hogy a versenyen megpróbálunk ugyan oda állni, mint ahol előző nap is fogtam az egyik csukámat (nádfalban lévő öböl elé), mondván hátha ott lesz ma is az ártatlan. A nagy szél miatt elég nehéz volt pontosan dobni a nagy felületű könnyű kanállal, de ahogy sikerült a nádfal sarkától 10cm-re beraknom a kanalat, egyből meg is akasztottam az első a ravasz kroki pofájút. 59cm-s.


Az első halunk.

Ezután többet nem bírtunk fogni az első forduló végéig, pedig még hátra volt 3,5 óra a versenyből. Ez van.

A második fordulóra az volt a tervezett taktika, hogy a tó elejében állunk le, mert délelőtt láttunk pár csuka fogást azon a részen. Ez sem jött össze mivel másoknak is ez volt a terve. Így maradt a délelőtti nádfal ismét csak most oda fúrtuk magunkat ahol előző nap a kettes számú csukámat fogtam. Bejött. Zsolti a Mepps 4-es Aglia sárga fluó körforgót oda dobta a nádtorzsa mellé és rá is vert neki egy 57cm-s.


És a második

Ezt követte 2 óra üres kalimpálás és végre vége lett a versenynek.
Kikötöttünk és szembesültünk vele, hogy az 1-1 db halunk a 4. helyre is elég volt.


Tiszaalpár 2012.05.13.

Elérkezett a 3-4. forduló napja végre hazai pályán. Igen szép időnk volt most is mint azt már említettem ezeken a versenyeken cudar idő szokta fogadni a versenyezni vágyókat. Ezen a napon 17 fok meleg volt és nagy szemű szakadó eső. Így végül is izgalmasabb, mert nem csak a halakkal kell megküzdenünk, hanem az elemekkel is. Szerintem direkt szervezik így.
Hét órakor a kikötőből volt a rajt, ez volt a pálya egyik vége, a másik vége pedig a sziget vége után lévő befolyó. Minden csapat természetesen a sziget bal oldali ágát célozta meg, köztük mi is mivel előző hétvégén itt volt megrendezve a Rapala verseny sorozat 2. fordulója és annak tapasztalatai alapján taktikázott mindenki. Fél nyolckor megálltunk azon a helyen ahol, akkor is kezdtünk lesz, ami lesz alapon. Azon a hétvégén ezen a helyen akasztottunk 3-at is.
Természetesen, akkor is a Veltica 1-s bizonyult fogósnak.
Fél óra üres dobálások után végre megakasztottam az első csukánkat, aztán 5 percen belül a másodikat, aztán a harmadikat. Zsolti ekkor cserélt csalit, mert ő eddig kísérletezett a gumikkal, de nem jött be. Feltette ő is a Velticat, s abban a pillanatban megakasztotta első halát ő is. Nyolc és kilenc óra között nyolc darab 55-65cm közötti csukát helyeztünk a pontyzsákba. Mivel látta a többi csapat is, hogy ennyire megy itt a hal megpróbáltak körbe venni minket, de hiába nekik nem jött a hal. Igaz kilenc és tíz között nekünk sem, de akkor észrevettünk, hogy a partszélében mozognak. Feltettünk kanalat két dobásból, két csukát emeltünk be. Ekkor már nagyon főtt a többiek feje, de nem lehetett minket leállítani körbe fogtunk mindenkit. Ahova dobtunk ott halat fogtunk. Még a vége előtti 5. és a 2. percben is akasztottunk egy-egy 65cm-et. Összesen 14 db csukát fogtunk úgy, hogy egy sem ment el abból, amit megakasztottunk. Össz hosszuk 8m volt, a második helyezetnek 4m-e. Izgalmas órák voltak.
Ezután jött a hidegzuhany, a délutáni forduló. Ez a forduló az én javaslatom alapján a kikötőtől a híd irányában zajlott. Kár volt. Az egész mezőny tudott összesen fogni 15db halat, mi meg semmit. Pár oda veréssel megúsztuk.
Szerencsénkre még így is megtartottuk összetettben a 4. helyezésünket.


Ilyen időjárásra vágyik minden horgász 🙂

Velence 2012.06.24.

A záró fordulók napja elérkezett. Tartottunk ettől a versenytől, mivel 2 héttel a verseny előtt lejöttünk edzeni és semmit sem fogtunk, de még a helyiek sem. A verseny hetén sem nagyon fogtak azok, akik lementek. Viszont megtört az átok és végre napsütéses meleg időben zajlott a verseny mindkét fordulója. Mikor lementünk edzeni a helyiek elárulták, hogy az egyik nádfal összeszűkülésénél szokták fogni a csukákat. Ez olyan kis Y szerű nád öböl. Nem is kellett több, mi veszíteni valónk lenne megpróbáltuk ezen a napon és beálltunk erre a helyre. Verseny elkezdése utáni második percben Zsolti megakasztott egy 40cm-et. Ez lesz a tuti hely gondoltuk, de még sem 11 óráig semmi többet nem fogtunk és a délutáni fordulón sem. Azaz egy hal is arra jó volt, hogy a délelőtti fordulót a 10. helyen fejeztük be.
A végelszámolásnál végül összetettben a 6. helyen végeztünk, így abban a megtiszteltetésben lett részünk, hogy meghívást kaptunk a F&H csatornától egy, októberi nagyhalas pecára, olyan vízre ahol állítólag a csuka és a süllő átlag mérete 8kg.
Majd meglátjuk, reméljük tényleg olyan a víz, mert akkor nagy buli lesz.


Reggeli készülődés


Beszélgetés (Cartmannel) Csőre Gáborral, közben Zsolti készülődik


A csónak karambolás. Ezt teszi a welcome drink.
További eredményes botgörbülést minden egyes sporttársnak.

Gábris Kornél
ABSF-Ho-Hó Klub Csuka Csapat