Posted on

Az év első hala

Az év első hala!

Január 5-e szombat délután! Végre kiolvadtak a vizek és lehetett ismét dobálni egy kicsit, mivel ez már tavaly óta nem sikerült. Már eltelt kb. 16 nap peca nélkül és már jelentkeztek is az elvonási tünetek. (Folytonos kézhimbálás és a zsinór végén lógó hal utáni nyúlkálás.)
Mivel már nagyon viszketett a tenyerem egy kis pecára, fogtam magam és munka után kiszaladtam a helyi vízre (szabadidő központ) pár órát pergetni, és egyúttal kipróbáljam, felavassam a (Karira) kapott új Balzer Outlaw Kawa 22g 198cm botomat.
Bíztam benne, hogy az esti meleg szél kiolvasztotta a tavat. Megérkezve láttam, hogy a tippem bevált és a tó 80%-a kiolvadt. Vásároltam is gyorsan egy 1.700 Ft-os „sétáló jegyet”
és blatyogtam is befelé. A jó idő ellenére sok pecással nem találkoztam, mivel összesen ketten voltunk az egész tavon. Séta közben figyeltem a vizet, kerestem, hogy hol lenne a legideálisabb dobni párat. Egészen a 10-dik állásig gyalogoltam, ahol megálltam és dobtam egy párat.

Ez Ez persze nem a 10-es állás, csak a víz!

De semmi nem jött, csak a halőr. Jót beszélgettünk, ő tovább ment, én meg tovább dobálgattam. Élveztem, hogy milyen jól működik az új, lágynak hitt, de még is feszes pálca. Ezután továbbsétáltam két állással fentebb és kb. a 10. dobásra szép, lassú vontatással behúzott csalimra a parttól úgy 2-3 méteres távolságra már rá is vágott a Relax Kopyto 3′ csalimra egy 34 cm-es süsü.


Még pápázik is! Üdvözli az Új Évet és Minden Egyes Horgásztársat!

Ezután 2 óra üres dobás következett. Nagyon megéheztem, kapás sem volt, így hazamentem.
Még a délután folyamán kaptam az infót, hogy Alpár kiolvadt. Gyorsam hívtam is Zsoltit, hogy reggel 6-kor várom a kapuban és gyorsan menjünk egy kis vadvízi pecára.
Így is történt 6-kor már pakoltuk is a verdát, 3/4 7-kor már a parton is voltunk. Itt viszont egy kicsit más várt minket, mint azt az előrejelzés adónk mondott a telefonban, mert a víz nagy része az éjjeli -4 foktól megkeményedett. „ide kellene sok Calgon”:)


Magyarországon kemény a víz, hát még ilyenkor Alpáron!

Sebaj, imitt-amott láttunk pár tiszta foltot, amit meg is tudunk közelíteni csónakkal, majd ott dobálgattunk. Sajnos egész délelőtt csak dobálgattunk, mert egy árva rávágásunk se volt.
Így ezt a napot megúsztuk Alpáron hal nélkül, ez a ritka napok egyike közé tartozik ezen a vízen.


Elöttünk a jégtörő.

Írta: Gábris Kornél