Posted on

Alpári Grandslam

Végre kijutottunk Tiszaalpárra egy versenyen kívüli élmény pecára, ami tényleg jól is sikerült. Szombat délután fél kettőkor elkezdtük a horgászatot az alpári híd bal oldalán a
„kis mély”-nek nevezett területen. Egy óra dobálás után Zsolti végre megakasztotta első balinját egy 4cm Relax Kopytoval. Negyedóra múlva pedig még egyet, azt pedig egy Mepps Aglia 4. Fluoval. Nekem meg maradtak az oda-oda verések. Háromnegyed négyig bírtuk idegekkel és megbeszéltük, hogy menjünk át szigethez. Ott végre megtört a halnélküli átok és a második dobásra a jól bevált Dragon Velticával akasztottam egy 59 cm csukát.

59cm

Ugyan azt a helyet dobálgattuk folyamatosan, ekkor Zsolti is akasztott egy 45 centiset aztán egy 57-est. Alakul a dolog, ez eddig nem is rossz eredmény ilyen hírtelen. Dobok még egyet, húzom egyszer csak visít a fék, valami szépen húzza úgy éreztem, hogy hasonló méretű lesz mint a legelső 59centis, de ahogy a csónakhoz ért megláttuk, hogy a méret tényleg majdnem stimmel csak ez egy harcsa nem csuka. Beemeltem, megmértem 51cm. A kis huncut küzdött rendesen.


57cm

Visszaengedtem aztán ugyanoda visszadobtam és a csónak előtt 2m-rel egy koppanás és megindul a zsinórom oldalra. Ez is szép halacska lesz a húzásából kiindulva. Felhúzom, hogy megnézzük mi az. Csukának ezt sem lehetett hívni, mivel süllő lett az ártatlan. Megmerítettük, lemértük 43cm. Hihetetlen, hogy ugyan azzal a csalival ugyan arról a helyről negyedóra alatt 3 féle ragadozót sikerült leszednünk. Folytattuk tovább a pecálást és Zsolti is fogott egy 35-ös süsüt, de ekkora besötétedett és dolgunk is volt otthon, így abba hagytuk a horgászatot.

43cm


51cm

A végeredmény azért nem lett rossz: 5 csuka, 2 balin, 2 süllő és 1 harcsa.

További eredményes botgörbülést minden egyes sporttársnak.
Gábris Kornél
ABSF-Ho-Hó Klub Csuka Csapat